Vlastnosti suchého ledu:
- přírodní, hygienicky nezávadné chladivo s vysokým chladicím výkonem
- bez zápachu a chuťově neutrální
- neobsahuje choroboplodné zárodky
- vytlačuje vzdušný kyslík, je bakteriostatický
- netaje, nezanechává mokré stopy a nepoškozuje tak zboží ani obal
- skladování a přeprava chlazených a zmrazených potravin
- chlazení jídel a nápojů na palubách letadel a ve vlacích
- chlazení těsta při hnětení
- chlazení masa při mletí, míchání nebo separaci
- chlazení hroznů a rmutu
- čištění výrobních zařízení – tryskání peletami suchého ledu
Chlazení těsta při hnětení
|
|
Chlazení mletého masa v míchačce pomocí suchého ledu![]() |
Chlazení kontejnerů s občerstvením pomocí plátků suchého ledu![]() |
Přeprava vzorků zmrzlin v peletách suchého ledu |